Υλικά

Για την ζύμη

  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
  • 4-5 κ.σ. κρύο νερό

για την γέμιση

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 6 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες)
  • 2 κ.σ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τις φέτες των μήλων.
  • Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Βάζουμε από πάνω το Χωριό soft με ελαιόλαδο σε μικρά κομματάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1 ώρα.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)