Υλικά

  • 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες της μαναβικής μας
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο της μαναβικής μας
  • 60 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι της μαναβικής μας
  • 1½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό KNORR
  • 1 + 1/2 κουτ. γλυκού κάρι, μέτριο
  • 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη της μαναβικής μας
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού (ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού) της μαναβικής μας
  • 30 ml χυμός λεμονιού της μαναβικής μας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι, της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ζωμό ή το νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα καρότα.
  3. Αποσύρουμε, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το κάρι, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μέλι και πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  4. Τη μοιράζουμε σε μπολ ή πιάτα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από μείγμα 200 γρ. γιαουρτιού με 1 κουταλιά σούπας γάλα, σε κάθε μερίδα, πασπαλίζουμε με λίγο κάρι και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: