Υλικά

  • 500 γρ. πέννες Ήλιος
  • 100 γρ. τριμμένο ημίσκληρο κασέρι ή τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. φρέσκα ή κονσέρβα μανιτάρια Frescon
  • 1 κουταλιές της σούπας πατέ ελιάς ή δέκα ελιές ψιλοκομμένες
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο Αλτις  εξαιρετικα παρθενο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο  Μπαγκατζούνη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το νερό που θα βράσουν οι πέννες και προσθέτετε μισό κουταλάκι του γλυκού από τα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο), καθώς και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού βράσει το νερό, προσθέτετε τις πέννες και αφήνετε να βράσουν για περίπου 12 λεπτά.
  • Με τις υπόλοιπες τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτετε μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και δεντρολίβανο. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο (περίπου μετά από 3-4 λεπτά), προσθέτετε το καλαμπόκι. Καθ΄ όλη τη διάρκεια ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις μαλακώσει το καλαμπόκι προσθέστε τη ντομάτα και αλατίστε ελαφρά. Μπορείτε να ρίξετε λίγο ακόμα θυμάρι και ρίγανη στο μίγμα. Για να μη διαλυθεί η ντομάτα δεν ανακατεύετε με την κουτάλα, αλλά ανακινείτε το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις. Προσθέτετε τα μανιτάρια, λίγο πιπέρι και μετά από λίγο το πατέ ελιάς και την κάπαρη. Ανακατεύετε το μίγμα κουνώντας το τηγάνι, μέχρι να αποροφήσει τα υγρά του.
  • Ρίχνετε 2 κουταλάκια τριμμένο τυρί στο μίγμα και ανακατεύετε πολύ καλά προσθέτοντας ταυτόχρονα το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνετε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά
  • Αφού έχετε βράσει και στραγγίξει τις πέννες, τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το οποίο απομακρύνετε από τη φωτιά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Μετά από δύο λεπτά προσθέτετε και το υπόλοιπο τυρί και σερβίρετε. Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο θυμάρι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)