Υλικά
- 6 μικρά κόκκινα παντζάρια
- Πράσινα λαχανικά (ρόκα ή iceberg ή σπανάκι ή ό,τι λαχανικό θέλετε)
- 1/4 φλιτζάνι καρύδι CONTRA ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
- Ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο Galaxy
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλτις εξαιρετικα παρθενο
- Θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Τυλίξτε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε τα.
- Πλύνετε και κόψτε τα πράσινα λαχανικά και σερβίρετε τε. Προσθέστε τα παντζάρια, ρίξτε το ξύσμα λεμονιού και από πάνω απλώστε το μασκαρπόνε.
- Διασκορπίστε τα καρύδια πάνω από τη σαλάτα και περιχύστε το βαλσάμικο και το λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε σε 2 μερίδες.