Υλικά

Για τη σούπα κολοκύθας

  • 40 γρ. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό ελαιόλαδο 1lt
  • 200 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου Knorr
  • 750 γρ. νερό
  • 1 γρ. μπαχάρι, τριμμένο (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού ή 1 κόκκος) Μπαγκατζούνης
  • 0,5 γρ. κανέλλα, σκόνη (ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού) Μπαγκατζούνης
  • 1 φύλλο δάφνης Μπαγκατζούνης
  • 3 κόκκοι γαρύφαλλο Μπαγκατζούνης
  •  2,5 γρ. κόλιανδρος, τριμμένος Μπαγκατζούνης
  •  150 γρ. βούτυρο, καβουρδισμένο Lurpak
  • 60 γρ. μέλι
  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • σέλερι, ψιλοκομμένο
  • μήλο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • λαχανάκια Βρυξελλών, σε φύλλα

Εκτέλεση

Για τη σούπα κολοκύθας

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τον ζωμό, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη και το γαρύφαλλο, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και αλέθουμε τη σούπα πολύ καλά.
  • Περνάμε τη σούπα από σινουά. Αν χρειάζεται, αλατίζουμε.
  • Αν δε τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μήλο και το σέλερι.

Για το γαρνίρισμα

  • Σερβίρουμε τη σούπα με το σέλερι, το μήλο και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

 

Tip: Επειδή οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι μικρές γιατί οι γεύσεις τους είναι έντονες, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε σύμφωνα με τη γεύση σας και να παραλείψετε ή ακόμη και να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!