Υλικά

  • 6 ορτύκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • πουρέ πατάτας, για το σερβίρισμα
  • φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα ορτύκια με ψαλίδι κουζίνας, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αφαιρούμε τη σπονδυλική στήλη.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα ορτύκια.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ορτύκια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και καπακώνουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λίγο φρέσκο θυμάρι.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)