Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. καφέ espresso σε σκόνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά μεσαία
  • 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, τον καφέ, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Ενώνουμε τα υλικά των δύο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 18 εκ. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  5. Βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας το ειδικό τρίποδο με το καλάθι, προσθέτουμε το νερό και τοποθετούμε μέσα το σκεύος με το μείγμα.
  6. Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  7. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό για 30 λεπτά.
  8. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)