Υλικά
- 4 καρότα
- 3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 500 γρ. μπρόκολο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- 1.5 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- 4 ατομικά στρογγυλά καρβέλια ψωμί, για το σερβίρισμα
- 8 ελιές σε ροδέλες, για τα μάτια, για το σερβίρισμα
- 4 ντοματίνια, για τη μύτη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τις πατάτες.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μπρόκολο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το μπρόκολο.
- Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε πιπέρι, το νερό, τον κύβο λαχανικών, το θυμάρι ψιλοκομμένο και καπακώνουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
- Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ (μπίμερ) μέχρι να ομογενοποιηθεί η σούπα και να γίνει βελουτέ.
- Κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού και αφαιρούμε την ψίχα μέσα από το καρβελάκι. Προσέχουμε ώστε να μην την αφαιρέσουμε όλη και να μην την τρυπήσουμε γιατί θα χυθεί η σούπα όταν τη σερβίρουμε μέσα στο καρβελάκι.
- Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. το καπάκι του ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε ένα μικρότερο κύκλο και κρατάμε το περισσευούμενο ψωμί για να φτιάξουμε τα αυτιά.
- Με ένα μικρό μαχαιράκι κόβουμε το περισσευούμενο ψωμί ώστε να δημιουργήσουμε 2 οβάλ σχήματα για τα αυτιά.
- Στηρίζουμε με 2 οδοντογλυφίδες τα αυτιά πάνω στο καπάκι. Προσθέτουμε τις ελιές σε ροδέλες για να δημιουργήσουμε τα μάτια και το ντοματίνι για τη μύτη.
- Σερβίρουμε τη σούπα μέσα στο καρβελάκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.