Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 ματσάκι άνηθο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 250 γρ. σολομό καπνιστό
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 κ.σ. σουσάμι μαύρο και λευκό
  • 3 νεκταρίνια
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο

Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 1-2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50-70 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 30 γρ. κρουτόν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής και προσθέτουμε πιπέρι.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα. Με ένα πινέλο, απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στη μια πλευρά από τα κομμάτια του σολομού. Ακουμπάμε την πλευρά πάνω στον άνηθο και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε μέσα το αμύγδαλο με το σουσάμι. Καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  5. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  6. Βάζουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και αφήνουμε 1-2 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Για τη βινεγκρέτ
  8. Στο μπολ σερβιρίσματος βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
  9. Ρίχνουμε πολύ αργά το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  10. Για τη σύνθεση
  11. Βάζουμε στο μπολ την πράσινη σαλάτα και ανακατεύουμε.
  12. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
  13. Προσθέτουμε τον σολομό, τα νεκταρίνια, το αμύγδαλο, το σουσάμι, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)