Υλικά

  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σκόρδο μαζί με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το σκόρδο.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα.
  3. Χτυπάμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
  5. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ζυμαρικά και λίγα έξτρα μυρωδικά αν το επιθυμούμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!