Υλικά
- 2 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. ταχίνι
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
- 3 κ.σ. σχοινόπρασο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το σκόρδο μαζί με το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το σκόρδο.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα.
- Χτυπάμε για λίγο και έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη πάστα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ζυμαρικά και λίγα έξτρα μυρωδικά αν το επιθυμούμε.