Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 90 ml λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τη δάφνη για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με 5 κουτ. σούπας νερό, περιχύνουμε το φαγητό και μαγειρεύουμε για άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ένα αφράτο πιλάφι και πράσινη σαλάτα.
  6. Στο ποτήρι μας ένα σκουρόχρωμο ροζέ από Grenache rouge, Αγιωργίτικο, Tempranillo.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)