Υλικά

  • 500 γραμ. αρακάς Alterra
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. ια το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

 

Ετοιμάστε και εσείς τoν «Αρακά λαδερό κοκκινιστό» και απολαύστε τη μοναδική αυτή εύκολη και παραδοσιακή συνταγή παρέα με την οικογένειά σας και μία αγαπημένη Coca-Cola! Και μη ξεχνάτε: η κάθε ημέρα έχει ξεχωριστή γεύση και αξίζει να τη ζούμε με τους αγαπημένους μας!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!