Υλικά

  • 14 φύλλα Λαζάνια
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κοτσάνι σέλινο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 150 γραμ. μπέϊκον ψιλοκομμένο
  • 400 γραμ. κιμάς
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κουταλιές σούπας Passata
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού τυρί μοτσαρέλλα ή κασέρι χοντροτριμμένο
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο, προσθέτουμε το μπέϊκον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.

Ανακατεύουμε για 3΄σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το σκόρδο και  τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και την τομάτα.

Αφήνουμε να ψηθεί σκεπασμένο για 45’ σε χαμηλή φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε μία στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κιμά (με το ζουμί του).

Πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι τυρί.

Αλλη στρώση λαζάνια, μετά κιμά, κ.λ.π. μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το γάλα, την κρέμα.

Περιχύνουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπασθούν τελείως τα λαζάνια.

Κλείνουμε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50΄.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε άλλα 15΄.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)