Υλικά

  • 120 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 180 γρ.ζάχαρη
  • 50 γρ.κουβερτούρα
  • 90 γρ.αμύγδαλα ολόκληρα
  • 150 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ ή με ένα μίξερ χειρός
 
Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός
 
Προσθέτουμε στους κρόκους το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
 
Σε ένα μπαιν μαρί (ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι), λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα μέσα στους κρόκους
 
Προσθέτετουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε

ΤΙP:

Μπορούμε να γλασάρουμε τα brownies μας με ένα γλάσο σοκολάτας για μεγαλύτερη απόλαυση

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)