Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, το κοκκινοπίπερο και την κανέλλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το κριθαράκι κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιεί την σάλτσα και κάνει κρούστα.
Αν το θέλουμε με πιο νόστιμη κρούστα, πρίν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το περιχύνουμε με βούτυρο.

Κριθαράκι γιουβέτσι με μανιτάρια

Υλικά

  • 500γρ. Κριθαράκι Ήλιος

  • 200-250γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα

  • 2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο

  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

  • ½ ποτηράκι ελαιόλαδο

  • ¼ κουταλάκι σκόνη κανέλλας

  • πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)

  • αλάτι

Μικρά μυστικά:
Το κριθαράκι Ήλιος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε πολλές απλές ή παραδοσιακές συνταγές,  μπορείτε  να το χρησιμοποιήσετε στις σούπες και στο ‘πιλάφι’, σε κρύες σαλάτες με διάφορα λαχανικά ή ακόμα και ως κύριο πιάτο με βούτυρο ή με μια ελαφριά σάλτσα της επιλογής σας. Μαγειρεύεται τέλεια σε γιουβέτσι και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το γέμισμα πιπεριών και κολοκυθιών ή τα παραδοσιακά ‘γεμιστά’, απορροφώντας τις γεύσεις των λαχανικών.  Mπορείτε κατά τον ίδιο τρόπο να μαγειρέψετε μια οποιαδήποτε συνταγή ρυζιού, χρησιμοποιώντας κριθαράκι αντί για ρύζι.  

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)