Εκτέλεση

Βάζετε τους γίγαντες από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα τους βράζετε για 1 ώρα. Μόλις δείτε ότι έχουν μαλακώσει, σουρώνεται το καυτό νερό και γεμίζετε την κατσαρόλα με κρύο και τους αφήνετε να σκάσουν.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτετε την ντομάτα, το λουκάνικο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.

Σουρώνετε τους γίγαντες και τους απλώνετε στο ταψί. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Τους ψήνετε για 1 ώρα περίπου.

Γίγαντες με λουκάνικα γαλοπούλας

Υλικά

  • 1/2 κιλό γίγαντες

  • 200gr λουκάνικο γαλοπούλας

  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες

  • 500g ντομάτα χοντροκομμένη

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε μερίδα

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Αλάτι

  • πιπέρι

"Δοκιμάστε να βάλετε λίγο κουκουνάρι, θα γίνει υπέροχο!"

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)