Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  2. Τοποθετούμε τις φέτες από την μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Στη συνέχεια, απλώνουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες στον πάγκο μας και τις καρυκεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ψιλοκομμένη τομάτα και το μπέικον. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην κάτω πλευρά της μελιτζάνας.
  6. Ρολλάρουμε τις γεμιστές πλέον φέτες τις μελιτζάνας και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.
  7. Από πάνω τους, ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας με βασιλικό
  8. Τέλος, προσθέτουμε πάνω από την σάλτσα την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα ρολάκια και κάνει κρούστα το τυρί.

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και τομάτα στο φούρνο

Υλικά

  • 2 μεγαλές μελιτζάνες φλάσκες

  • 1 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη

  • 1 ½ κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 250γρ. τυρί φέτα τριμμένο

  • 1 βάζο Pummaro Σάλτσα Τομάτας Βασιλικός

  • 200γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • Ανάλογο πιπέρι, αλάτι και ζάχαρη

  • Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

  • Προαιρετικά : λίγο ψιλοκομμένο μπέικον

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)