
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τοποθετούμε τις φέτες από την μελιτζάνα σε απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες στον πάγκο μας και τις καρυκεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φέτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ψιλοκομμένη τομάτα και το μπέικον. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετούμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην κάτω πλευρά της μελιτζάνας.
- Ρολλάρουμε τις γεμιστές πλέον φέτες τις μελιτζάνας και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί.
- Από πάνω τους, ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας με βασιλικό
- Τέλος, προσθέτουμε πάνω από την σάλτσα την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα ρολάκια και κάνει κρούστα το τυρί.

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και τομάτα στο φούρνο
Υλικά
2 μεγαλές μελιτζάνες φλάσκες
1 τομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
1 ½ κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. τυρί φέτα τριμμένο
1 βάζο Pummaro Σάλτσα Τομάτας Βασιλικός
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
Ανάλογο πιπέρι, αλάτι και ζάχαρη
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
Προαιρετικά : λίγο ψιλοκομμένο μπέικον