Υλικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις 1 λίτρου
- Μισή κούπα κρεμμυδάκια, φρέσκα της μαναβικής μας
- 20 γρ. περίπου πιπέρι καγιέν Μπαγκατζούνης
- 3-5 καλαμάρια Όμηρος, μεγάλα
- Μισή κούπα ρύζι, βρασμένο της μαναβικής μας
- Μισή κούπα κεφαλογραβιέρα Σούλι, σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. περίπου άνηθο της μαναβικής μας
- 2 κ.σ. λεμόνι της μαναβικής μας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Μια συνταγή στην οποία δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι.
Εκτέλεση συνταγής
- Πρώτα από όλα, μέσα σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο, το πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει.
- Έπειτα, βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά).
- Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο.
- Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα.
- Όταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε στο τέλος με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
- Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε με σαλάτα έτοιμη διάφορων λαχανικών της αρεσκείας μας ,της μαναβικής μας.
- Αντικαθιστούμε τον άνηθο με μαϊντανό.