Υλικά

  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις 1 λίτρου
  • Μισή κούπα κρεμμυδάκια, φρέσκα της μαναβικής μας
  • 20 γρ. περίπου πιπέρι καγιέν Μπαγκατζούνης
  • 3-5 καλαμάρια Όμηρος, μεγάλα
  • Μισή κούπα ρύζι, βρασμένο της μαναβικής μας
  • Μισή κούπα κεφαλογραβιέρα Σούλι, σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. περίπου άνηθο της μαναβικής μας
  • 2 κ.σ. λεμόνι της μαναβικής μας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Μια συνταγή στην οποία δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πρώτα από όλα, μέσα σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  2. Ψιλοκόβουμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε στο τηγάνι μόνο τα πλοκάμια και τα πτερύγια.
  3. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη γραβιέρα, την πιπεριά, τον άνηθο, το πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά με το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε βράσει.
  5. Έπειτα, βάζουμε στα καλαμάρια τη γέμιση. (κόβουμε το καλαμάρι ελάχιστα στη μια άκρη, για να έχει αέρα και γεμίσει καλά).
  6. Αλείφουμε τα καλαμάρια με λίγο ελαιόλαδο.
  7. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα.
  8. Όταν ψηθούν, τα κόβουμε σε φέτες, τα περιχύνουμε στο τέλος με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
  9. Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε με σαλάτα έτοιμη διάφορων λαχανικών της αρεσκείας μας ,της μαναβικής μας.
  • Αντικαθιστούμε τον άνηθο με μαϊντανό.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!