Υλικά

  • 1 κ.σ. αγνό, παρθένο ελαιόλαδο Άλτις 1 λίτρου
  • 1 φλ. ζαμπόν χοιρινό, σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα της μαναβικής μας
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες της μαναβικής μας
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη σε κυβάκια της μαναβικής μας
  • 1 καρότο, σε ροδέλες της μαναβικής μας
  • 1 πράσο, σε ροδέλες της μαναβικής μας
  • 20 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο της μαναβικής μας
  • 1 κλωνί σέλερι, ψιλοκομμένο  της μαναβικής μας
  • Μισό κιλό ντοματούλες, ψιλοκομμένες Pummaro
  • 240 γρ. άσπρα φασόλια (κονσ.), ξεπλυμένα και στραγγισμένα της μαναβικής μας
  • 2 μισή φλ. ζωμός από κρέας του κρεοπωλείου μας
  • 1 μπουκέτο γκαρνί (2 φύλλα δάφνης, 2 κλωναράκια δενδρολίβανου και 2 κλωνιά θυμαριού δεμένα μαζί) της μαναβικής μας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα του ψυγείου μας

Εκτέλεση

Η μινεστρόνε είναι μια απίθανη σούπα που μαγειρεύεται σε όλη την Ιταλία με διάφορες παραλλαγές. Περιέχει μοναδικούς συνδυασμούς. Θρεπτική και άκρως απολαυστική. Είναι ότι πρέπει για τις κρύες μέρες. Δοκιμάστε την!

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το ζαμπόν, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 4 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
  2. Στην συνέχεια, ρίχνουμε μέσα την πατάτα, το καρότο το πράσο, το λάχανο και το σέλερι.
  3. Ανακατεύουμε για 2 ακόμα λεπτά, να καλυφθούν όλα τα λαχανικά από το ελαιόλαδο.
  4. Έπειτα προσθέτουμε τις ντοματούλες, τα φασόλια, τον ζωμό και το μπουκέτο γκαρνί.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει με καπάκι για 15 με 20 λεπτά ή ώσπου όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  6. Αφαιρούμε και πετάμε το μπουκέ γκαρνί, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
  7. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ο ζωμός, μπορεί να είναι και από κοτόπουλο που πάντα θα βρείτε φρέσκο στο κρεοπωλείο μας.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: