Υλικά

  • 1 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
  • Μισό φλ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Μισό φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 3 αυγά
  • 2 μισή φλ. αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Πρώτα απ’ όλα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα αδιάλυτο, το μπέικιν πάουντερ μέσα στο ξύδι, το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Στην συνέχεια, λαδώνουμε μια φόρμα, αλευρώνουμε, τινάζουμε και γεμίζουμε.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κέικ για 30 με 40 λεπτά, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί
  5. Βγάζοντας το από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε αραιώσει ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (έξτρα) και με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ.
  6. Τέλος, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
  7. Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν στο κέικ, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)