Υλικά
- 1 φλ. Ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
- Μισό φλ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
- 1 κ.σ ξύδι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Μισό φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 3 αυγά
- 2 μισή φλ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Πρώτα απ’ όλα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Ρίχνουμε το γάλα αδιάλυτο, το μπέικιν πάουντερ μέσα στο ξύδι, το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Στην συνέχεια, λαδώνουμε μια φόρμα, αλευρώνουμε, τινάζουμε και γεμίζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κέικ για 30 με 40 λεπτά, ελέγχοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί
- Βγάζοντας το από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και έχουμε αραιώσει ελαφρά 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα (έξτρα) και με ένα πινέλο αλείφουμε το κέικ.
- Τέλος, περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
- Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν στο κέικ, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.