Υλικά
- 200 γρ. φρέσκα και πράσινα φασολάκια, βραστά της μαναβικής μας
- 2 κόκκινες ντομάτες, ζουμερές της μαναβικής μας
- 4 φύλλα μαρούλι της μαναβικής μας
- 2 φλ.τσ. φύλλα ρόκας της μαναβικής μας
- 100 γρ. τόνο κονσέρβα
- 4-5 αντσούγιες, σε φιλέτο
- 2 βρασμένα αυγά, κομμένα σε ροδέλες
Για την σάλτσα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.γλ. μουστάρδα Hellmann’ s
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη.
- Ρίχνουμε στο τέλος το αλάτι, αφού πρώτα την δοκιμάσουμε μην και μας βγει αλμυρή λόγω της κάπαρης.
- Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε πρώτα τα φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα στο χέρι.
- Αμέσως μετά, βάζουμε τα φύλλα ρόκας, από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φετούλες.
- Τριγύρω και περί το χείλος της σαλατιέρας, βάζουμε τις ροδέλες του αυγού.
- Έπειτα, πάνω από τις ντομάτες βάζουμε τα βραστά φασολάκια, στο κέντρο τον τόνο και τριγύρω του τα φιλέτα αντσούγιας.
- Τα περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε στο τραπέζι.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
- Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε την σαλάτα με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.