Υλικά

  • 200 γρ. φρέσκα και πράσινα φασολάκια, βραστά της μαναβικής μας
  • 2 κόκκινες ντομάτες, ζουμερές της μαναβικής μας
  • 4 φύλλα μαρούλι της μαναβικής μας
  • 2 φλ.τσ. φύλλα ρόκας της μαναβικής μας
  • 100 γρ. τόνο κονσέρβα
  • 4-5 αντσούγιες, σε φιλέτο
  • 2  βρασμένα αυγά, κομμένα σε ροδέλες

Για την σάλτσα

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Hellmann’ s
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη.
  2. Ρίχνουμε στο τέλος το αλάτι, αφού πρώτα την δοκιμάσουμε μην και μας βγει αλμυρή λόγω της κάπαρης.
  3. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε πρώτα τα φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα στο χέρι.
  4. Αμέσως μετά, βάζουμε τα φύλλα ρόκας, από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φετούλες.
  5. Τριγύρω και περί το χείλος της σαλατιέρας, βάζουμε τις ροδέλες του αυγού.
  6. Έπειτα, πάνω από τις ντομάτες βάζουμε τα βραστά φασολάκια, στο κέντρο τον τόνο και τριγύρω του τα φιλέτα αντσούγιας.
  7. Τα περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε στο τραπέζι.
  8. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
  9. Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε την σαλάτα με φρεσκοψημένο τραγανό ψωμί.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)