Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1 κούπα ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
- 1 κιλό κρεμμύδια της μαναβικής μας
- 600 γρ. πιπεριές, μακριές της μαναβικής μας
- Μισή κούπα κόκκινο κρασί
- 30 γρ. μαϊντανό της μαναβικής μας
- 2 σκ. σκόρδο της μαναβικής μας
- 1 πιπεριά, καυτερή της μαναβικής μας
- 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κούπες ντομάτα της μαναβικής μας
- 2 κ.σ. γιαούρτι Φάγε πλήρες
Εκτέλεση
- Πρώτα από όλα, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο ακόμα.
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πιάσει κρούστα.
- Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές που έχουμε σοτάρει.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Τέλος, μόλις βράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
- Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς με άσπρο πιλάφι.
- Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά μας και πράσινα φασόλια.