Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
  • 1 κιλό κρεμμύδια της μαναβικής μας
  • 600 γρ. πιπεριές, μακριές της μαναβικής μας
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. μαϊντανό της μαναβικής μας
  • 2 σκ. σκόρδο της μαναβικής μας
  • 1 πιπεριά, καυτερή της μαναβικής μας
  • 1 κ.σ. πελτέ Pummaro
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κούπες ντομάτα της μαναβικής μας
  • 2 κ.σ. γιαούρτι Φάγε πλήρες

Εκτέλεση

  1. Πρώτα από όλα, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο ακόμα.
  3. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πιάσει κρούστα.
  4. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί.
  5. Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τη δάφνη και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές που έχουμε σοτάρει.
  6. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  7. Τέλος, μόλις βράσει το κοτόπουλο, ρίχνουμε 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  8. Καλή όρεξη!

 

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς με άσπρο πιλάφι.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά μας και πράσινα φασόλια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)