Υλικά

  • 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο της μαναβικής μας
  • 5 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη στο τρίφτη της μαναβικής μας
  • 2 κ.σ. πιπεριές, ψιλοκομμένες της μαναβικής μας
  • 3 κ.γλ. μπούκοβο Μπαγκατζούνης
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
  • Άνηθο της μαναβικής μας
  • Μαϊντανό της μαναβικής μας
  • 500 γρ. αλεύρι, για τη ζύμη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.
  2. Την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  4. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
  5. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
  6. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
  7. Ανοίγουμε το κάθε μέρος, σ ένα στρογγυλό φύλλο.
  8. Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.
  9. Επαναλαμβάνουμε με όσες πίτες θέλουμε.
  10. Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.
  11. Καλή όρεξη!

Συμβουλές:

  1. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλείψουμε τις άκρες του ή ολόκληρο με λιωμένο βούτυρο ή απλά να το φάμε όπως είναι.
  2. Το Λαχματζούν σερβίρετε και με γιαούρτι στραγγιστό.
  3. Στην Τουρκία και στις περισσότερες αραβικές χώρες, το λένε “lahmacun”.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)