Υλικά
- 200 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο της μαναβικής μας
- 5 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη στο τρίφτη της μαναβικής μας
- 2 κ.σ. πιπεριές, ψιλοκομμένες της μαναβικής μας
- 3 κ.γλ. μπούκοβο Μπαγκατζούνης
- Αλάτι
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας Pummaro
- Άνηθο της μαναβικής μας
- Μαϊντανό της μαναβικής μας
- 500 γρ. αλεύρι, για τη ζύμη
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνουμε, μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία.
- Την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κιμάδες σ ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά με το χέρι.
- Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε το κάθε μέρος, σ ένα στρογγυλό φύλλο.
- Απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τη βάζουμε στο φούρνο ανοιχτή για περίπου 3 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε με όσες πίτες θέλουμε.
- Κάθε πίτα σερβίρεται με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.
- Καλή όρεξη!
Συμβουλές:
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να αλείψουμε τις άκρες του ή ολόκληρο με λιωμένο βούτυρο ή απλά να το φάμε όπως είναι.
- Το Λαχματζούν σερβίρετε και με γιαούρτι στραγγιστό.
- Στην Τουρκία και στις περισσότερες αραβικές χώρες, το λένε “lahmacun”.