Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι (σπαλομπριζόλα με καπάκι, κιλότο ή κόντρα)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις εξαιρετικά παρθένο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα της μαναβικής μας
  • 2 καρότα μεγάλα, σε φέτες της μαναβικής μας
  • 2 κ.γλ. θυμάρι Μπαγκατζούνης
  • 1 μπουκάλι μπύρα, μικρό
  • 1 κύβο βοδινό, κλασικό Knorr
  • 2 κ.σ. ντομάτα πελτέ Pummaro
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Μπαγκατζούνης

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα, βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  4. Σε κατσαρόλα ρηχή και φαρδιά, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να θωρακιστεί, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές (δεν το γυρνάμε πλευρά μέχρι να ροδίσει η προηγούμενη και δεν ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)