“Ποιες συνήθειες επιταχύνουν τη γήρανση„

Φαίνεστε μεγαλύτεροι από όσο πραγματικά είστε; Εκτός από τα γονίδια, πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψετε για να δείχνετε νεότεροι χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε στο μπότοξ ή άλλες αισθητικές επεμβάσεις.

Να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να υιοθετήσει κάποιος αυτές τις αλλαγές προκειμένου να επιβραδύνει τη γήρανση και να φαίνεται όσο είναι ή και νεότερος.

Διατροφή με λίγα ή καθόλου λιπαρά: Για να προλάβετε τη δημιουργία ρυτίδων, είναι σημαντικό να παίρνετε από τις τροφές ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Μία διατροφή χωρίς λιπαρά προκαλεί πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Πίνετε τα ποτά με καλαμάκι: Όταν χρησιμοποιείτε καλαμάκι, αναγκαστικά σουφρώνετε τα χείλη σας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα σας. Το ίδο συμβαίνει και το κάπνισμα. Πίνετε απευθείας από το ποτήρι και αν καπνίζετε, προσπαθήστε να το κόψετε ή να το ελαττώσετε.

Κοιμάστε στο πλάι: Όταν κοιμάστε στο πλάι και το πρόσωπό σας πιέζεται στο μαξιλάρι, προκαλούνται ρυτίδες στα μάγουλα και το λαιμό. Αν θέλετε να παραμένετε νέοι, φρέσκοι και ξεκούραστοι, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμάστε ανάσκελα.

Λάθος στάση σώματος: Όταν δεν κάθεστε σωστά, πιέζονται οι μυς και τα οστά, με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος και κόπωση, ακόμη και μόνιμες βλάβες.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στις διακοπές: Η υπερέκθεση στις ακτίνες UV είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατευτείτε από τις επιπτώσεις του ήλιου, είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό σας ακόμα και όταν έχει συννεφιά, καθώς τα σύννεφα μπλοκάρουν μόλις το 20% των ακτίνων UV.

Πολύ ζεστό περιβάλλον: Οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο σπίτι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, κάτι που έχει επιπτώσεις και στην επιδερμίδα, καθώς δημιουργούνται ρυτίδες. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το καλοριφέρ ή τα άλλα μέσα θέρμανσης του σπιτιού.

Δεν τρώτε καθόλου ζάχαρη: Είναι γνωστό ότι η πολλή ζάχαρη βλάπτει, το ίδιο ισχύει όμως και για το στρες. Όταν αισθάνεστε λοιπόν ότι θέλετε να χαλαρώσετε, δεν είναι τόσο κακό να ενδίδετε μια στο τόσο σε ένα γλυκάκι.

Βλέπετε πολλή τηλεόραση: Μελέτη διαπίστωσε ότι για κάθε ώρα που βλέπετε τηλεόραση, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 22 λεπτά. Οι εδικοί συστήνουν να σηκώνεστε από την καρέκλα ή τον καναπέ κάθε μισή ώρα για να περπατάτε.

Έλλειψη ύπνου: Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η ανεπάρκεια ύπνου δεν προκαλεί μόνο κούραση αλλά μικραίνει και τη ζωή. Οι ειδικοί συστήνουν να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα εάν νιώθετε ότι δεν έχετε σωματική και πνευματική ενέργεια ή παίρνετε βάρος.

Στρες και έλλειψη συγκέντρωσης: Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρές βλάβες στα κύτταρα και επιταχύνει τη γήρανση. Μην αναβάλετε για αύριο όσα μπορείτε να κάνετε σήμερα και προσπαθείτε να είστε χρονικά συνεπείς στις υποχρεώσεις σας.

Πηγή : https://www.onmed.gr/antigiransi/story/383771/poies-synitheies-epitaxynoyn-ti-giransi-eikones

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!