Υλικά

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. χυμό πορτοκαλιού, σουρωμένο
  • 1 στικ κανέλα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό μπανάνες
  • 100 γρ. νερό
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στη χύτρα τη ζάχαρη, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την κανέλα και τον χυμό από το λεμόνι.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια και τις μπανάνες σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε το νερό και μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε το καπάκι.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μεταφέρουμε σε βαζάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Κόβουμε τα κρουασάν εγκάρσια, απλώνουμε από 1-2 κ.σ. από τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!