“Tips αποταμίευσης για τις σπουδές„

Βλέποντας το παιδιά σας να μεγαλώνουν, με τη νέα σχολική χρονιά, μοιράζεστε τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους για το μέλλον και πάντα νιώθετε την ευθύνη ότι πρέπει να τους παρέχετε την ώθηση για να πραγματοποιήσουν όσα εκείνα θέλουν. Μήπως λοιπόν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε την αποταμίευση για τις σπουδές τους;

Υπάρχουν πάντα απλές λύσεις
Για τους πιο πειθαρχημένους γονείς λοιπόν ο κουμπαράς ή απλά η αποταμίευση ενός ποσού σε μηνιαία βάση μπορεί να είναι μία κάποια αρχή. Χρειάζεται όμως σωστός υπολογισμός και απόλυτη συνέπεια για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει οι γονείς να περιορίσουν σημαντικά κάποιες από τις καθημερινές συνήθειές τους και να μην είναι επιρρεπείς κάθε φορά που χρειάζονται χρήματα να σπάνε τον κουμπαρά.

Μία άλλη λύση είναι το άνοιγμα ενός νέου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μπορεί κανείς να καταθέτει όσα χρήματα του περισσεύουν το μήνα. Θέλει όμως προσοχή γιατί σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος κάποια στιγμή να αδρανήσει κανείς και να μην βάζει χρήματα θεωρώντας πως έχει συγκεντρώσει αρκετά.

Η αποταμίευση μεγάλων ποσών επίσης όταν περισσεύουν είναι μία υπόσχεση που μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνο εάν τηρείται, και συνήθως δεν λειτουργεί όπως αρχικά κάποιος έχει σχεδιάσει.

Τα παιδιά συνεισφέρουν; Κάνοντας ένας γονιός τα παιδιά του συμμέτοχους σε αυτό τον σκοπό μπορεί να αυξήσει το ποσό, αφού οι παππούδες συνήθως δίνουν ένα καλό χαρτζιλίκι στα εγγόνια την περίοδο των εορτών, αλλά ταυτόχρονα δείχνει το δρόμο στο παιδί του, κάνοντάς το να νιώθει ασφάλεια και ότι του παρέχεται η δυνατότητα να σπουδάσει.

Υπάρχουν και πιο αποτελεσματικές λύσεις
Όσοι ασχολούνται με την αποταμίευση τονίζουν ότι τα προγράμματα αποταμίευσης είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Στην περίπτωση της αποταμίευσης για τις σπουδές υπάρχουν ειδικά προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου περιοδικών καταβολών, που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της αποταμίευσης, καθώς επενδύοντας σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα το επιθυμητό κεφάλαιο είναι εγγυημένο. Το θετικό είναι ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευέλικτα, άρα δεν προσθέτουν ένα ακόμα άγχος, και προσαρμόζονται ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των γονιών κάθε περίοδο της ζωής τους. Και τέλος, λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που ο γονιός αποταμιεύει με συνέπεια και πετυχαίνει τελικά το σκοπό του και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πηγή : https://www.as-milisoume.gr/el/Articles/270818-Tips-apotamieysis-gia-tis-spoudes
Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: