Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα του κρεοπωλείου μας
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ χύμα της μαναβικής μας
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο της μαναβικής μας
  • 10 κλωνάρια δυόσμος, ψιλοκομμένος της μαναβικής μας
  • 6 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος της μαναβικής μας
  • 5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος της μαναβικής μας
  • 1 αυγό
  • 1 καρότο, σε κυβάκια της μαναβικής μας
  • 1 φύλλο δάφνης Μπαγκατζούνης
  • 100 ml ελαιόλαδο Αλτις εξαιρετικα παρθένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο,
  2. ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε περίπου 25 γιουβαρλάκια.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1.200 ml νερό, το καρότο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
  4. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί (περίπου 10 λεπτά).
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο:

  1. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα και σε τρίτο μπολ χτυπάμε τους κρόκους.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
  5. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα (2-3 κουτάλες) και το ρίχνουμε σταδιακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  6. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, σείουμε να πάει παντού και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το ζεστό μάτι.
 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)