“Συνδυασμοί τροφών για μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών„

Κάποιες τροφές, όταν συνδυάζονται, δεν έχουν μόνο καλύτερη γεύση αλλά βοηθούν και στην αποτελεσματική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τους.

Εντάξτε τους παρακάτω συνδυασμούς τροφών στην καθημερινή σας διατροφή για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά + ελαιόλαδο: Η βιταμίνη Κ που περιέχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προστατεύει τα οστά σας και ρυθμίζει την πήξη του αίματος. Επειδή είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, δεν μπορεί να απορροφηθεί αποτελεσματικά από τον οργανισμό χωρίς λιπαρά. Για να επωφεληθείτε από τη διατροφική αξία των λαχανικών είναι σημαντικό να τα συνδυάζετε με ελαιόλαδο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς.

Αυγά + τυρί: Ο οργανισμός σας χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο. Οι κρόκοι αυγών αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης D, επομένως ένα καλός συνδυασμός είναι αυτός που περιλαμβάνει οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.

Γιαούρτι + μπανάνα: Συνδυάζοντας το κάλιο που βρίσκεται στις μπανάνες με τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το γιαούρτι, ενισχύετε το χτίσιμο των μυών και την αναπλήρωση αμινοξέων που εξαντλούνται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Ζυμαρικά + σαλάτα: Τα ζυμαρικά περιέχουν υδατάνθρακες και προκαλούν απότομη αύξηση της γλυκόζης στον οργανισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κουράζεται το πάγκρεας και ο οργανισμός σας να αποθηκεύει λίπος. Η σαλάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν την αφομοίωση των υδατανθράκων, «βάζοντας φρένο» στην απότομη άνοδο της μεταγευματικής γλυκόζης και κατ’ επέκταση στην αποθήκευση λίπους.

Φακές + ρύζι: Tα όσπρια αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά τους λείπει ένα από τα εννέα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, το οποίο εντοπίζεται στο ρύζι. Έτσι, μαγειρεύοντας φακές με ρύζι, αναβαθμίζετε την ποιότητα της πρωτεΐνης που προσφέρετε στον οργανισμό σας.

Ρεβίθια + λεμόνι: Συνδυάζοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, όπως τα όσπρια, με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, ενισχύετε την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να βάζετε λεμόνι στη σαλάτα με τις φακές ή να τρώτε ένα ακτινίδιο μετά από το σπανακόρυζο.

Πηγή : https://www.onmed.gr/diatrofi/story/385502/syndyasmoi-trofon-gia-megisti-aporrofisi-ton-threptikon-systatikon-eikones

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: