Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 3 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κάρι
  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση εγκάρσια και τα ανοίγουμε.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και χτυπάμε με έναν μπάτη ή ένα σφυράκι για να απλώσουν.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Για το πανάρισμα

  • Σε μπολ βάζουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, το κάρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το ψωμί.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Περνάμε διαδοχικά το κοτόπουλο από το μπολ με το αλεύρι, τα αβγά, το ψωμί και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα

  • Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, τη ρίγανη, τη φέτα σπασμένη, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!