Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 8 αβγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 80 γρ. γάλα
- 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
- Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι με το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
- Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.