Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 150 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
  • 8 αβγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. γάλα
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια 1-2 εκ. και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 4-5 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Φροντίζουμε να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 1 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μπέικιν, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στο τηγάνι με το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!