Υλικά

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 50 ml γάλα
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 70 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το ψωμί του τοστ “σπασμένο” με τα χέρια μας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξύσμα από το λεμόνι και το αυγό.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) και βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. 
  • Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια 220-230 γρ. το καθένα.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πιπέρι, πάπρικα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό πιάτο!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!