Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη Mako
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη Μπαγκατζούνης
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 1/2 κ.γ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ανάλατο, καβουρδισμένο Tsik 2 Tsik
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. Κούλα
  • 1 πρέζα αλάτι Κάλας

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε μια στρώση από τους κουραμπιέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες και σερβίρουμε.

* 100 γρ.ζάχαρη άχνη (από τα 300 γρ. με τα οποία έχουμε πασπαλίσει τους κουραμπιέδες) ως μια ενδεικτική ποσότητα η οποία μένει πάνω τους την στιγμή που τους καταναλώνουμε. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!