“Συμβουλές για καλή στοματική υγεία όσο μεγαλώνετε„

Η κακή στοματική υγεία επηρεάζει τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοδοντίτιδα αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 49%.

Το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας συνιστά, σωστό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Αυτή όμως είναι μια οδηγία, που μεταβάλλεται ανάλογα με την ηλικία.

Δείτε μερικές απλές συμβουλές, που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχύσετε την υγεία των δοντιών σας και να διατηρήσετε το χαμόγελό σας.

Λεύκανση: Είναι μια μέθοδος που συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της υγιεινής των δοντιών. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι μετά από κάθε θεραπεία λεύκανσης, να συνεχίσετε το καθημερινό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα και την υγεία της στοματικής σας κοιλότητας.

Διατροφή: Προσπαθήστε να μειώσετε τις όξινες τροφές, που φθείρουν το σμάλτο των δοντιών. Όταν αυτό αποδυναμώνεται, εκθέτει την οδοντίνη που βρίσκεται από κάτω, η οποία είναι μια σκουρόχρωμη ουσία, και κάνει τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα.

Νυχτερινές λιγούρες: Το σωστό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος διατηρεί τη στοματική υγεία. Το ζήτημα είναι το άτομο να μην καταναλώνει τροφές μετά το βούρτσισμα διαφορετικά η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται.

Σωστό βούρτσισμα: Δεν έχει νόημα να βουρτσίζετε τα δόντια σας συχνά, ή να χρησιμοποιείτε μια ακριβή οδοντόβουρτσα εάν το κάνετε με λάθος τρόπο. Ο οδοντίατρος θα σας δείξει τον σωστό τρόπο.

Πηγή:  https://www.onmed.gr/ygeia/story/379740/symvoyles-gia-kali-stomatiki-ygeia-oso-megalonete-eikones

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: