“Πρώτη φορά χωρίς τη μαμά στο σπίτι. Και τώρα τι;„

Οι βάσεις για το 2019 ανακοινώθηκαν και ξαφνικά, βρέθηκες να… πακετάρεις τη μέχρι τώρα ζωή σου και να ετοιμάζεις βαλίτσες για μια άλλη πόλη, μια πόλη στην οποία θα σπουδάσεις για τα επόμενα χρόνια. Πόσο έτοιμος ή έτοιμη είσαι, όμως, με αυτή την αλλαγή;

Η φοιτητική ζωή είναι υπέροχη. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως έχει και τις δυσκολίες της, ειδικότερα στην περίπτωση που θα χρειαστεί να φύγεις μακριά από το πατρικό σου. Γιατί; Διότι θα χρειαστεί να βρεις ένα σπίτι στο οποίο θα ζήσεις άνετα για τα επόμενα τέσσερα -τουλάχιστον- χρόνια και φυσικά, επειδή αυτό το σπίτι δεν θα είναι απλώς ένα διαμέρισμα, αλλά το δικό σου «καταφύγιο».

Τι σημαίνει, όμως, το να ζεις σε ένα σπίτι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των γονιών σου;

Αν η προοπτική του να ζήσεις μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε αγχώνει, τότε σίγουρα αξίζει να «μελετήσεις» τα παρακάτω tips. Θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς εύκολα στη νέα πραγματικότητα και κυρίως, θα σου αποδείξουν ότι μπορείς να είσαι το υπεύθυνο άτομο -που μπορεί να ζήσει μακριά από τη μαμά του!

Βρες ένα ασύρματο τηλέφωνο

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να αγοράσεις ένα ασύρματο τηλέφωνο για το σπίτι σου. Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί να μιλάς συχνά με τη μαμά σου (ειδικότερα το πρώτο διάστημα), ώστε να σου εξηγεί ξανά και ξανά το πώς λειτουργούν οι συσκευές στο σπίτι και φυσικά, να σου δίνει τις πολύτιμες συμβουλές της όσον αφορά στο κομμάτι της μαγειρικής.

Ανακάλυψε τις πιο εύκολες συνταγές με ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι το πρώτο (αλλά και το πιο εύκολο) φαγητό που μπορείς να μαγειρέψεις όταν ζεις μόνος σου. Τα λεπτά βρασμού αναγράφονται στις συσκευασίες με τα μακαρόνια και ευτυχώς, υπάρχουν πολλές έτοιμες σάλτσες. Με ένα «κλικ» στο Διαδίκτυο και ένα τηλέφωνο στη μανούλα δε, θα ανακαλύψεις τις πιο νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές!

Μάθε τα πάντα για το… πλυντήριο

Τις χρωμοπαγίδες σου τις πήρες και το κατάλληλο απορρυπαντικό το βρήκες. Μην ξεχάσεις, λοιπόν, πως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάλεις στην ίδια πλύση τα λευκά με τα κόκκινα. Μπορεί η μαμά σου να μην χρειάστηκε να σου εξηγήσει κάτι από τα παραπάνω όσο ζούσες στο πατρικό σου, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το πλυντήριο θα γίνει στο εξής μια από τις πιο αγαπημένες σου συνήθειες. Μπορεί στην αρχή να δεις μερικά μπλουζάκια σου να… συρρικνώνονται όμως το γεγονός αυτό δεν θα σε πτοήσει!

Πηγή : perases.com

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: