“Ανοσοποιητικό παιδιού: Πώς θα το ενισχύσετε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς„

 

Εκτός των μαθητικών και φοιτητικών εξετάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, πολλές φορές η εργασία μας απαιτεί έντονη πνευματική κόπωση. Πολλές φορές ακούσαμε για τρόφιμα που μπορούν να μας κάνουν ποιο έξυπνους. Μπορεί η διατροφή μπορεί να αποτελέσει όπλο για τους υποψηφίους; Ας δούμε λοιπόν ποια τρόφιμα αυξάνουν την νοημοσύνη, αλλά και την ικανότητα των εξεταζόμενων να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ημερών.

Σοκολάτα
Η σοκολάτα, σε οποιαδήποτε μορφή είτε μπάρα είτε ροφήματος, είναι όχι μόνο γευστική αλλά και ιδιαίτερα θρεπτική για τον οργανισμό σου. Πλούσια σε καφεΐνη οδηγεί στη εγρήγορση του οργανισμού και αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης έτσι ώστε να διαβάζεις ευκολότερα και να αποδίδει καλύτερα. Βάλτε λοιπόν στην μέρα ένα ρόφημα σοκολάτας με γάλα χαμηλό σε λιπαρά και απολαύστε το συνδυασμό της απόλαυσης με την καλύτερη απόδοση!!

Ψάρια & Θαλασσινά
Τα ψάρια αποτελούν έναν από τις δυνατότερους συμμάχους της υγείας μας και ένα τεράστιο υποστηρικτή της λειτουργίας του εγκεφάλου. Πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα και ψευδάργυρο ενισχύουν την ικανότητα μνημόνευσης, συμβάλουν στη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και την όξυνση των πνευματικών ικανοτήτων. Επιλέξτε λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος, το σκουμπρί, ο γαύρος και ο ξιφίας και παρασκευάστε τα με υγιεινό τρόπο δηλαδή ψητά ή βραστά. Αποφύγετε το τηγάνισμα!!!

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα παραπάνω λαχανικά είναι ιδιαίτερα θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο, φυλλικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αποτελέσματα ερευνών σχετίζουν την χαμηλή πρόσληψη σιδήρου με διαταραχές των πνευματικών λειτουργιών, της μνήμης, την ικανότητας συγκέντρωσης, προσοχής και συμπεριφοράς. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και το φυλλικό οξύ σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας, και τη μεταφορά μηνυμάτων στον εγκέφαλο μέσω των νευρικών κυττάρων με αποτέλεσμα τη καλύτερη πνευματική ικανότητα. Επιλέξτε σπανάκι, μαρούλι, λαχανάκια Βρυξελλών ή οποιοδήποτε λαχανικό είναι πράσινο, έχει φύλλα και σας αρέσει!!!

Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί, πλούσιοι σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, αποτελούν ένα δυνατό σύμμαχο για τη νοητική μας λειτουργία. Αύξηση βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμης μνήμης, όξυνση εγκεφαλικών λειτουργιών. Επιλέξτε οποιοδήποτε είδος καρπών και σπόρων προτιμάτε. Οι επιλογές.. άπειρες!!! Καρύδια, αμύγδαλα, φιστικιά, κάσιους, σουσάμι κ.τ.λ. Προσοχή όμως στη ποσότητα!!! Θρεπτικά μεν, παχυντικά δε…

Δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έτσι η παραγωγή ενέργειας στο οργανισμό διευκολύνεται, ενισχύεται η μεταφορά μηνυμάτων στον εγκέφαλο μέσω των νευρικών κυττάρων και έτσι αυξάνονται τα νοητικά επίπεδα. Επιλέξτε δημητριακά πρωινού, ψωμί, φρυγανιές, αρτοσκευάσματα μη επεξεργασμένα και ενισχύστε την απόδοση σας!!!

Περισσότερες πληροφορίες:
www.dietonair.gr/category/stadia-zois/children/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: