Υλικά

  • Τσιπούρες – 4
  • Αρωματική Σάλτσα  – 1 βάζο
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες 
  • Ελαιόλαδο
  • Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης
  • Για τη μεσογειακή σαλάτα:
  • Μαύρες φακές μπελούγκα – 250 γρ.
  • Πιπεριές ψιλοκομμένες – 2 χρωματιστές
  • Σέλερι ψιλοκομμένα – 2 κλωναράκια
  • Ντοματίνια – 300 γρ.
  • Αγγούρι ψιλοκομμένο – 1
  • Φρέσκος δυόσμος – 2-3 κλωναράκια
  • Ντακάκια κρίθινα ολικής άλεσης 
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες

Εκτέλεση

  1. Βάλτε από δύο κουταλιές αρωματική σάλτσα στη κοιλιά τους, ραντίστε τες με ελαιόλαδο και αλατίστε τες.
  2. Τυλίξτε κάθε τσιπούρα ξεχωριστά με ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού με αλουμινόχαρτο, βάλτε τα πακέτα σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
  3. Βράστε τις φακές για 20 λεπτά χωρίς να τις αλατίσετε και μετά στραγγίστε τες.
  4. Αφού κρυώσουν, αδειάστε τες σε ένα μπολ και προσθέστε τις πιπεριές, το σέλερι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και τον δυόσμο.
  5. Ρίξτε στη σαλάτα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατίστε και ανακατέψτε το μείγμα.
  6. Σερβίρετε τις τσιπούρες με τη σαλάτα φακές.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!