Υλικά
- Τσιπούρες – 4
- Αρωματική Σάλτσα – 1 βάζο
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες
- Ελαιόλαδο
- Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο 2 σε 1
- Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης
- Για τη μεσογειακή σαλάτα:
- Μαύρες φακές μπελούγκα – 250 γρ.
- Πιπεριές ψιλοκομμένες – 2 χρωματιστές
- Σέλερι ψιλοκομμένα – 2 κλωναράκια
- Ντοματίνια – 300 γρ.
- Αγγούρι ψιλοκομμένο – 1
- Φρέσκος δυόσμος – 2-3 κλωναράκια
- Ντακάκια κρίθινα ολικής άλεσης
- Ελαιόλαδο
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Βάλτε από δύο κουταλιές αρωματική σάλτσα στη κοιλιά τους, ραντίστε τες με ελαιόλαδο και αλατίστε τες.
- Τυλίξτε κάθε τσιπούρα ξεχωριστά με ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού με αλουμινόχαρτο, βάλτε τα πακέτα σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 180ο C για 35-40 λεπτά.
- Βράστε τις φακές για 20 λεπτά χωρίς να τις αλατίσετε και μετά στραγγίστε τες.
- Αφού κρυώσουν, αδειάστε τες σε ένα μπολ και προσθέστε τις πιπεριές, το σέλερι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και τον δυόσμο.
- Ρίξτε στη σαλάτα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατίστε και ανακατέψτε το μείγμα.
- Σερβίρετε τις τσιπούρες με τη σαλάτα φακές.