Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 15 γρ. τζίντζερ φρέσκο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 4 τορτίγιες
  • 1 λάχανο
  • 3 καρότα
  • 500 γρ. γαρίδες No1
  • 100 γρ. φιλέτο γλώσσα
  • 300 γρ. καλαμάρι
  • 300 γρ. χταπόδι
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 φέτες lime, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, τις τορτίγιες, το λάχανο και τα καρότα.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες, το ψάρι, το καλαμάρι και το χταπόδι.
  3. Κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ. το ψάρι, το καλαμάρι και το χταπόδι.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Ρίχνουμε μέσα το καλαμάρι, το χταπόδι, τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  7. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  9. Προσθέτουμε το κάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τις τορτίγιες, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  10. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το ψάρι, τις γαρίδες, το χταπόδι και το καλαμάρι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  11. Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τις φέτες lime.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!