Υλικά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 15 γρ. τζίντζερ φρέσκο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 4 τορτίγιες
- 1 λάχανο
- 3 καρότα
- 500 γρ. γαρίδες No1
- 100 γρ. φιλέτο γλώσσα
- 300 γρ. καλαμάρι
- 300 γρ. χταπόδι
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. σάλτσα σόγιας
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 φέτες lime, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πιπεριά, τις τορτίγιες, το λάχανο και τα καρότα.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες, το ψάρι, το καλαμάρι και το χταπόδι.
- Κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ. το ψάρι, το καλαμάρι και το χταπόδι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα το καλαμάρι, το χταπόδι, τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το κάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, τις τορτίγιες, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το ψάρι, τις γαρίδες, το χταπόδι και το καλαμάρι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τις φέτες lime.