Υλικά

  • 4 φέτες λεπτοκομμένες
  • 180 γραμ. η καθεμία μοσχάρι (τρανς)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γραμ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • 4 φέτες προσούτο
  • 600 γραμ. ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε το μοσχάρι πάνω στο ξύλο κοπής. Με την παλάμη μας το χτυπάμε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα και απλώνουμε επάνω μία φέτα προσούτο, δύο φέτες μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  2. Σε τηγάνι βαθύ που να σκεπάζει ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε τα ρολά πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μία πρέζα ζάχαρη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα. 
  5. Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)