Υλικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ.Φαρίνα χωρίς γλουτένη
  • 7 γρ.μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 80 γρ.ζάχαρη
  • 0.5 κ.γ.κανέλα
  • 2αυγά
  • 150 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1πορτοκάλι (Ξύσμα)
  • 1πορτοκάλι (Χυμό)
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γλάσο

  • 1πορτοκάλι (Ξύσμα)
  • 100 mlχυμό πορτοκαλιού
  • 220 γρ.ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τη μαγιά, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στα στερεά υλικά και χτυπάμε με το γάτζο μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα μπολ.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε στρογγυλά ντονατς.
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε 3-4 δάχτυλα σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε 2 ντόνατς. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 μεριές και μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας.
  7. Μόλις κρυώσουν τελείως, βουτάμε τη μία μεριά στο γλάσο.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: