Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μωβ πατάτες Περού
  • μισό κιλό κόκκινο λάχανο
  • 1 πράσο
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο (μόνο φύλλα)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1,5 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 300 γρ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, το λάχανο και το πράσο.
  3. Σβήνουμε με κρασί, και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά.
  4. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το μέλι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το νερό, αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατατες και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, και χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη η σούπα μας. Εάν δεν έχουμε μπίμερ, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
  7. Σερβίρουμε με σπιτικό κρουτόν, καραμελωμένο μπέικον, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και λίγο γάλα καρύδας.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)