Υλικά
- 500g χταπόδι
- 250g μακαρόνι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ cup λευκό κρασί
- 1 cup ψιλοκομμένες ντομάτες
- Ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε σε κομμάτια το χταπόδι και αλατοπιπερώστε τες.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Ρίξτε το χταπόδι, ανακατέψτε καλά και σβήστε τες με το κρασί.
- Προσθέστε δυο ποτήρια νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
- Το χταπόδι θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν για αυτό αφήστε το να σιγοβράσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα προσθέτοντας κάπου-κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι.
- Όταν πια το χταπόδι έχει μαλακώσει ρίξτε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε να βράσουν τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουν το βράσιμο τους τα μακαρονάκια, στραγγίξετε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
- Αφήστε να βράσουν μαζί με το χταπόδι για πέντε-έξι λεπτά και βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά.