Υλικά

  • 500g χταπόδι
  • 250g μακαρόνι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ cup λευκό κρασί
  • 1 cup ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε σε κομμάτια το χταπόδι και αλατοπιπερώστε τες.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι.
  3. Ρίξτε το χταπόδι, ανακατέψτε καλά και σβήστε τες με το κρασί.
  4. Προσθέστε δυο ποτήρια νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  5. Το χταπόδι θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν για αυτό αφήστε το να σιγοβράσουν για τουλάχιστον μιάμιση ώρα προσθέτοντας κάπου-κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι.
  6. Όταν πια το χταπόδι έχει μαλακώσει ρίξτε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε.
  7. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε να βράσουν τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό.
  8. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρώσουν το βράσιμο τους τα μακαρονάκια, στραγγίξετε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το χταπόδι.
  9. Αφήστε να βράσουν μαζί με το χταπόδι για πέντε-έξι λεπτά και βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!