Υλικά

  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεσμένη ψίχα φυστίκι Αιγίνης (να μη γίνουν σκόνη!)
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 100 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 φύλλα ζελατίνας (2 γρ. έκαστο)
  • 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 κ.σ. μέλι
  •  

Εκτέλεση

  1. Για το γιαουρτογλυκό, αλέθουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια και τη στέβια. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε μία φόρμα δαχτυλίδι 23 εκατοστών. Παγώνουμε τη φόρμα με την βάση για 10 λεπτά.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε το μέλι, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 10 λεπτά σε κρύο νερό. Έπειτα τα στύβουμε και τα διαλύουμε σε 2 κ.σ. βραστό νερό. Ρίχνουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας, να πάει παντού.
  4. Προσθέτουμε το αφράτο μείγμα γιαουρτιού στο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Γαρνίρουμε με σάλτσα φρούτων ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!