Υλικά

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι No 6 Αβέζ
  • ½ κιλό μπρόκολο βρασμένο
  • 1 κιλό γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο για τα ζυμαρικά
  • 3 φλυτζ. τσαγιού ζουμί από τις γαρίδες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. γλυκού ντομάτα passata Primo Gusto
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας εστραγκόν
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

Καίμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν χωρίς σβόλους. Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο – λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσουν 3’, σβήνουμε και προσθέτουμε, την κρέμα και το 1/3 από το τυρί. Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο πασπαλίζουμε με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!