Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. ρύζι καρολίνα
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο
  • 4 φλ. νερό
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλ. γάλα
  • 300 γρ. γαρίδες Όμηρος μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!