Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι
  • 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Ζυμαρικά
  • Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • 600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 2 φέτες ψωμί της προηγούμενης ημέρας, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
    • 2 κ.σ. αλεύρι για το τηγάνισμα
    • ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
    • 2 φάκελοι Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Napolitaine
    • 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • 3 φλ. ζωμός από τα λιγκουίνι
    • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι για 1΄-2΄.
  • Βγάζουμε τα κεφτεδάκια επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι τους.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο νερό μαζί με τον κύβο.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, αδειάζουμε το περιεχόμενο των φακέλων της σάλτσας και ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10΄.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, στραγγίζοντάς τα ελαφρά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Tip:

Για τον κιμά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξίδι με ½ φλ. σόδα (αναψυκτικό).

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: