Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.) λιγκουίνι
- 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Ζυμαρικά
- Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- 600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 2 φέτες ψωμί της προηγούμενης ημέρας, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
-
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. αλεύρι για το τηγάνισμα
- ½ φλ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 2 φάκελοι Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Napolitaine
- 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 3 φλ. ζωμός από τα λιγκουίνι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι για 1΄-2΄.
- Βγάζουμε τα κεφτεδάκια επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι τους.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι σε μπόλικο νερό μαζί με τον κύβο.
- Σε ένα βαθύ σκεύος, αδειάζουμε το περιεχόμενο των φακέλων της σάλτσας και ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10΄.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά, στραγγίζοντάς τα ελαφρά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.
Tip:
Για τον κιμά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξίδι με ½ φλ. σόδα (αναψυκτικό).