“Κρυολόγημα: Πώς θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα πρώτα συμπτώματα„

Το ανοσοποιητικό βάλλεται από την αύξηση των καθημερινών υποχρεώσεων και η πολυκοσμία φέρνει πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Μπορείτε να “κολλήσετε” εισπνέοντας τον ιό ακόμα κι αν κάθεστε κοντά σε κάποιον που φταρνίζεται, ή ακουμπώντας την μύτη, τα μάτια, το στόμα, αφού πρώτα έχετε ακουμπήσει μια επιφάνεια μολυσμένη από τον ιό. Πώς, όμως, μπορούμε να του κλείσουμε την πόρτα, χωρίς να καταφέρει να μας εκδηλωθεί; 1) Μην παραλείπετε βασικά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, 2) Να χορταίνετε ύπνο, 3) Να πλένετε τα χέρια σας συχνότερα.

Η καιρική αστάθεια, όμως, σε συνδυασμό με τη δική μας απροσεξία, είναι πολύ πιθανό να φέρει και τις πρώτες υποψίες πως η υγεία μας «απειλείται». Θα νιώσετε ένα αίσθημα κόπωσης, ο λαιμός θα αρχίσει να έχει ενοχλήσεις και η μύτη θα «τρέχει». Ο οργανισμός θα χτυπήσει κόκκινο καμπανάκι πως είναι απροστάτευτος και το κρυολόγημα θα είναι ήδη προ των πυλών. Πριν προλάβει να σας καθηλώσει στο κρεβάτι, παρακάτω θα βρείτε τους κατάλληλους τρόπους για να τη «γλιτώσετε» αποτελεσματικά.

  1. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με Βιταμίνη D

Λαμβάνοντας την απαραίτητη Βιταμίνη D, ο οργανισμός ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό του σύστημα για να καταπολεμήσει τους ανεπιθύμητους εισβολείς και να τους εξουδετερώσει. Αν τα ποσοστά του οργανισμού σας σε Βιταμίνη D είναι σε χαμηλά επίπεδα, μπορείτε να λάβετε το απαραίτητο συμπλήρωμα.

  1. Ξεκουραστείτε

Το πρώτο σύμπτωμα με το οποίο εκδηλώνεται το κρυολόγημα είναι ένα αίσθημα κόπωσης που κάνει ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες να δείχνουν πολύπλοκες. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί από τις καθημερινές υποχρεώσεις, απολαμβάνοντας λίγες παραπάνω ώρες χαλάρωσης από ό,τι συνηθίζετε, πέφτοντας για ύπνο νωρίτερα.

  1. Προμηθευτείτε τα ανάλογα φάρμακα

Η λήψη παρακεταμόλης, σύμφωνα με μελέτες, είναι ικανή να σας ανακουφίσει τις στιγμές που ο πυρετός θα ανεβαίνει. Είναι φάρμακα που δεν χρειάζεστε προηγουμένως την απαραίτητη συνταγή γιατρού για να τα προμηθευθείτε από το φαρμακείο.

  1. Φάτε μία σούπα!

Οι μαμάδες δεν είχαν άδικο. Ένα ζεστό πιάτο κοτόσουπα, περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να «καθαρίσει» από τη φλεγμονή που έχει δημιουργηθεί. Οι ατμοί της σούπας μαλακώνουν ακόμη περισσότερο τη ρινική κοιλότητα και ανακουφίζουν από τη συμφόρηση.

  1. Γαργάρες με αλατόνερο

Το αλατόνερο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε δραστικά τη φλεγμονή στη ρινική περιοχή. Μισή κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι νερό βρύσης είναι η ιδανική ποσότητα που χρειάζεται. Επιπλέον, πέραν του αλατόνερου, μην ξεχνάτε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Έτσι θα αποβάλλετε τη βλέννα που έχει συσσωρευτεί στη μύτη και το λαιμό σας.

 Πηγή : https://www.depon.com.gr/ygeia-eyexia/item/22-kryologima-pos-tha-antimetopisete-apotelesmatika-ta-prota-symptomata

http://medicalnews.gr/to-kryo-einai-edw-na-mhn-arrosthseis/

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: