“Μαύροι κύκλοι: Εύκολα tips για να τους εξαφανίσεις„

Οι μαύροι κύκλοι είναι αποτέλεσμα γενετικών, περιβαλλοντικών και δερματολογικών αιτιών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η κληρονομικότητα, παθολογικές καταστάσεις (πχ κακή κυκλοφορία του αίματος), αλλεργικές παθήσεις και εποχικές αλλεργίες, ανάπτυξη δερματίτιδων από κακή χρήση καλλυντικών, χρόνια τριβή κλπ.

Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται κυρίως εξαιτίας υπερβολικής συγκέντρωσης μελανίνης. Ταλαιπωρούν ως επί το πλείστον τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, σε μικρότερο βαθμό τους άνδρες, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που μαύροι κύκλοι εμφανίζονται και σε παιδιά. Γίνονται εντονότεροι και περισσότερο ορατοί, σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα ή βαθύτερη θέση ματιών.

Εδώ θα βρείτε ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους:

Κρύα κουτάλια

Βάλτε τέσσερα κουτάλια στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Βγάλτε δύο κουτάλια και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια. Αφήστε τα μέχρι να νιώσετε ότι έχουν ζεσταθεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα άλλα δύο κουτάλια. Η κρύα θερμοκρασία σφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι μειώνεται η κοκκινίλα και το πρήξιμο.

Κομπρέσες με φακελάκια τσαγιού

Η τοποθέτηση κρύου τσαγιού στα μάτια είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ωφελούν την επιδερμίδα.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετική φυσική μάσκα προσώπου, η οποία είναι αποτελεσματική τόσο στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων όσο και του πρηξίματος των ματιών. Απλά βάλτε λίγο γιαούρτι γύρω από τα μάτια σας και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά.

 Πηγή : http://medicalnews.gr/mauroi-kykloi-eukola-tips/

Επιμέλεια : Χριστίνα Πάπιστα, Διδάκτωρ Ανοσο-Φυσιοπαθολογίας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: