Extra tip

Από τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών επιλέγουμε τα μελομακάρονα, καθώς έχουν τη υψηλότερη διατροφική αξία (π.χ. σε σχέση με τους κουραμπιέδες). Στα μελομακάρονα χρησιμοποιούμε φυτικό λίπος, αντί για βούτυρο που μπαίνει στους κουραμπιέδες, μέλι αντί για ζάχαρη, και βάλουμε καρύδια τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά. Χρησιμοποιήστε τη παραδοσιακή συνταγή με τις εξής εναλλαγές.

  • Φτιάξτε τα σε μέγεθος μπουκιάς. Μην κάνετε τα γλυκά σας τεράστια και αναγκάζεστε εσείς και οι καλεσμένοι σας να τρώτε ολόκληρο το κομμάτι.
  • Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήστε φρουκτόζη, η οποία έχει την ίδια γεύση με τη ζάχαρη, αλλά τη διπλάσια γλυκαντική αξία, δηλαδή 1 κούπα ζάχαρη αντιστοιχεί ½ κούπα φρουκτόζη.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: