Υλικά

  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 4 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Οι πατάτες είναι ένα τρόφιμο που υπάρχει παραδοσιακά στην ελληνική κουζίνα, και δεν λείπει από τις ξεχωριστές περιστάσεις. Η σως γιαουρτιού του δίνει μια καινούρια άποψη και παράλληλα εισάγει το γιορτινό μας τραπέζι τα γαλακτοκομικά, που αποτελούν την καλύτερη πηγή ασβεστίου, ένα από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά της διατροφής μας.

Υλικά (για 5 άτομα)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά να πάνε σε όλες τις πατάτες. Προσθέτουμε νερό ως τα 2/3 από τις πατάτες (να μην καλυφθούν). Ψήνουμε μέχρι να πιουν το νερό τους. Μπορούμε να σερβίρουμε με άνηθο.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!

Σχετικές Εικόνες: